| |     ћирилица | english  
Naslovna
Posetite Srbiju
SIEPA

 

   
 
Kontakt

Radno vreme
Ponedeljak - petak: 8:00 – 16:00 časova
Konzularno odeljenje (rad sa strankama): 09:00 - 13:00 časova

Praznici

Adresa
Ivana Gundulića br.19

VUKOVAR
HRVATSKA

Telefon: + 38532/ 441-016, 441-183 Lokacija/Mapa
             + 38532/ 441-184 Konzularna nadležnost
Faks:     + 38532/ 441-015 Počasni konzuli
Е-mail: generalni.konzulat@gk-srbije-vukovar.hr  

Veb sajt: http://www.vukovar.mfa.gov.rs

i http://www.gk-srbije-vukovar.hr/

 

 


 
 
 
OBAVEŠTENJE O ODRŽAVANJU IZBORA NA BIRAČKOM MESTU 44 - GENERALNI KONZULAT REPUBLIKE SRBIJE U VUKOVAR

Obaveštavamo birače koji su blagovremeno podneli prijave za glasanje na izborima za predsednika Republike Srbije u nekom od diplomatsko-konzularnih predstavništava Republike Srbije u Republici Hrvatskoj, da će se glasanje za sve birače sa boravkom u Republici Hrvatskoj održati u nedelju 2. aprila 2017. godine, na biračkom mestu 44 - Generalni konzulat Republike Srbije u Vukovaru.

Biračko mesto 44 - Generalni konzulat Republike Srbije u Vukovaru nalazi se na adresi Vukovar, ul. Ivana Gundulića br.19 i biće otvoreno od 07:00 do 20:00 časova.

Molimo da sa sobom obavezno ponesete važeći identifikacioni dokument Republike Srbije (pasoš, ličnu kartu ili vozačku dozvolu) koji sadrži jedinstveni matični broj građana.

Na biračkom mestu moći će da glasaju samo oni birači koji su na osnovu podnetog zahteva upisani u Izvod iz jedinstvenog biračkog spiska i koji podnesu dokaz o identitetu.

Kraćem video zapisu Republičke izborne komisije sa obaveštenjem građanima o načinu glasanja možete pristupiti preko sledećeg linka http://www.rik.parlament.gov.rs/


Obeležavanje 72-godišnjice Bolmanske bitke

Udruženje antifašističkih boraca i antifašista Beli Manastir i opštine Jagodnjak organizovali su 18. marta 2017. godine obeležavanje 72 - godišnjice Bolmanske bitke, koja se odigrala od 6. do 22. marta 1945. godine između oružanih snaga nemačkog Vermahta i partizanskih jedinica, potpomognutih jedinicama Crvene armije. U znak sećanja na pale borce na području Bolmana podignuta su dva spomenika, kao i spomenici i spomen grobnice u Petlovcu i Baranjskom Petrovom Selu.
Vence na spomenicima u Bolmanu položili su saborski zastupnik romske nacionalne manjine V. Kajtazi, župan osiječko-baranjski V. Šišljagić, predstavnici Zajednice antifašističkih boraca i antifašista Hrvatske, Osiječko-baranjske županije, grada Belog Manastira, opštine Jagodnjak, Zajedničkog veća opština, SDSS, Pokrajinskog odbora SUBNOR Novi Sad, SUBNOR Sremske Mitrovice, Subotice i Apatina i Generalnog konzulata R. Srbije u Vukovaru.
 


OBAVEŠTENJE U VEZI SA PREDSTOJEĆIM PREDSEDNIČKIM IZBORIMA U REPUBLICI SRBIJI

U Republici Srbiji 2. aprila 2017. godine održaće se predsednički izbori. Obaveštavaju se birači koji imaju boravište u Republici Hrvatskoj da preko diplomatsko-konzularnih predstavništava Republike Srbije u Republici Hrvatskoj, najkasnije pet dana pre dana zaključenja jedinstvenog biračkog spiska (do 11. marta 2017. godine), mogu podneti zahtev da se u jedinstveni birački spisak upiše podatak da će na predstojećim izborima za predsednika Republike glasati u inostranstvu.
Zahtev za upis u jedinstveni birački spisak podatka o tome da će birač glasati u inostranstvu obavezno mora da sadrži sledeće podatke: ime, prezime i ime jednog roditelja birača; jedinstveni matični broj birača; opštinu, odnosno grad i adresu prebivališta birača u zemlji, kao i podatke o opštini, odnosno gradu i adresi boravišta u inostranstvu prema kojoj će birač glasati na predstojećim izborima.
Diplomatsko-konzularno predstavništvo Republike Srbije kome je podnet zahtev za upis u jedinstveni birački spisak podatka o tome da će birač glasati u inostranstvu dostavlja zahtev nadležnoj opštinskoj, odnosno gradskoj upravi po mestu prebivališta birača u zemlji.
Po donošenju rešenja da će birač na predstojećim izborima glasati prema mestu boravišta u inostranstvu i upisu tog podatka u jedinstveni birački spisak, birač se ne upisuje u izvod iz jedinstvenog biračkog spiska po mestu prebivališta u zemlji, odnosno upisuje se u izvod iz jedinstvenog biračkog spiska prema mestu boravišta u inostranstvu.
Ukazuje se da se podatak o tome da će birač glasati u inostranstvu može upisati u jedinstveni birački spisak samo za lice koje je već upisano u jedinstveni birački spisak. U slučaju da lice koje ima biračko pravo nije upisano u jedinstveni birački spisak za odlučivanje po zahtevu za upis podatka o tome da će birač glasati u inostranstvu, neophodno je prethodno sprovesti postupak upisa u jedinstveni birački spisak. Zahtev za upis u jedinstveni birački spisak, istovremeno sa zahtevom za upis podatka da će birač glasati u inostranstvu, podnosi se diplomatsko-konzularnom predstavništvu Republike Srbije koje oba zahteva dostavlja nadležnoj opštinskoj, odnosno gradskoj upravi prema poslednjem prebivalištu podnosioca zahteva pre odlaska u inostranstvo, odnosno poslednjem prebivalištu jednog od njegovih roditelja.
Takođe, obaveštavaju se birači koji imaju boravište u inostranstvu da mogu preko diplomatsko-konzularnog predstavništva Republike Srbije podneti opštinskoj, odnosno gradskoj upravi po mestu njihovog prebivališta u zemlji zahtev za davanje obaveštenja o podacima koji su o njima upisani u jedinstveni birački spisak.
Uvid u jedinstveni birački spisak može se izvršiti i elektronskim putem na zvaničnoj internet stranici Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave –  www.mduls.gov.rs, unošenjem podatka o jedinstvenom matičnom broju građana.

Formulari za prijavljivanje birača:

 


Ministarstvo spoljnih poslova
Dnevne vesti 
Saopštenja 
Foto galerija 


Narodna skupština

Predsednik Republike Srbije

Vlada Srbije

Ministarstvo spoljnih poslova