| |     latinica | english  
Насловна
Посетите Србију
СИЕПА

 

   
 
Контакт

Радно време
Понедељак - петак: 8:00 – 16:00 часова
Конзуларно одељење (рад са странкама): 09:00 - 13:00 часова

Празници

Адреса
Ивана Гундулића br. 19

ВУКОВАР
ХРВАТСКА

Телефон:  + 38532/ 441-016, 441-183 Локација/Мапа
                + 38532/ 441-184  Конзуларна надлежност
Факс:       + 38532/ 441-015 Почасни конзули
Е-mail: generalni.konzulat@gk-srbije-vukovar.hr  

Веб сајт: http://www.vukovar.mfa.gov.rs

и http://www.gk-srbije-vukovar.hr/

 

 


 
 
 
Обележена 72-годишњица пробоја Сремског фронта и ослобођења Вуковара

У организацији Заједнице удружења антифашистичких бораца и антифашиста Вуковарско-сремске жупаније и града Вуковара 12. априла 2017. године одржан је програм обележавања 72-годишњице пробоја Сремског фронта и ослобођења Вуковара у Другом светском рату, који је почео полагањем венаца испред Спомен костурнице палих бораца 5. војвођанске ударне бригаде и бораца Црвене армије која се налази на Тргу жртава фашизма у Вуковару. Венце су положила удружења антифашиста из Хрватске, Србије и БиХ (међу којима је било преживелих учесника НОБ) представници Вуковарско-сремске жупаније, Српског народног већа, града Илока, СДСС, као и представници Амбасаде Руске Федерације у Загребу и Генералног конзулата Републике Србије у Вуковару.


ОДРЖАНИ ИЗБОРИ НА БИРАЧКОМ МЕСТУ 44 – ГЕНЕРАЛНИ КОНЗУЛАТ Р. СРБИЈЕ ВУКОВАР

Избори за председника Републике Србије за бираче који бораве у Републици Хрватској одржани су 2. априла 2017. године на бирачком месту 44 – Генерални конзулат Републике Србије у Вуковару. Од 150 бирача уписаних у бирачки списак на изборе је изашло 96 бирача, односно 64%.
Бирачи су бирали између 11 председничких кандидата. Највише гласова – 74% освојио је Александар Вучић, затим следи Војислав Шешељ са 9,4%, Вук Јеремић са 7,3%, Лука Максимовић са 4,2%, Саша Јанковић са 3% и Милан Стаматовић са 1% освојених гласова. Остали председнички кандидати нису добили ни један глас.


Посета И. Костића председника Одбора за дијаспору и Србе у региону Народне скупштине Р. Србије Вуковару

Иван Костић, председник Одбора за дијаспору и Србе у региону Народне скупштине Републике Србије 29. марта о.г. посетио је Генерални конзулат Републике Србије у Вуковару, у оквиру посете Заједничком већу општина и Српском културном центру.
Приликом посете И. Костић се упознао са положајем Срба на овом подручју, а у вечерњим сатима учествовао је у промоцији збирке песама Б. Гвозденовића, песника пореклом из Вуковара која је одржана у Српском културном центру у Вуковару.


Министарство спољних послова
Дневне вести 
Саопштења 
Фото галерија 


Народна скупштина

Председник Републике Србије

Влада Србије

Министарство спољних послова