| |     latinica | english  
Насловна
Посетите Србију
СИЕПА

 

   
 
Контакт

Радно време
Понедељак - петак: 8:00 – 16:00 часова
Конзуларно одељење (рад са странкама): 09:00 - 13:00 часова

Празници

Адреса
Ивана Гундулића бр.19

32000 ВУКОВАР
ХРВАТСКА

Телефон:  + 38532/ 441-016, 441-183 Локација/Мапа
              Конзуларна надлежност
Факс:       + 38532/ 441-015 Почасни конзули
Е-mail: generalni.konzulat@gk-srbije-vukovar.hr  

Веб сајт: http://www.vukovar.mfa.gov.rs

ИСТОРИЈАТ КОНЗУЛАТА

 

    

ВАЖНО ОБАВЕШТЕЊЕУслед епидемије изазване вирусом Corona и неопходних мера предострожности, Генерални конзулат ради у измењеном и контролисаном режиму пријема странака.
Имајући у виду да су сви термини за подношење захтева  за држављанство закључно са 31.08.2021.године попуњени, исте више није могуће заказати телефонским путем. У припреми је увођење електронског заказивања  термина за конзуларне услуге у циљу ефикаснијег пружања услуга
. ЗА ВИШЕ ИНФОРМАЦИЈА ПОГЛЕДАЈТЕ ОВДЕ

 


 
.

РЕЖИМ УЛАСКА У РЕПУБЛИКУ ХРВАТСКУ  ЗА ДРЖАВЉАНЕ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ 

 

Oпширније...
.

РЕЖИМ УЛАСКА У РЕПУБЛИКУ СРБИЈУ ЗА ДРЖАВЉАНЕ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ  И СТРАНЕ ДРЖАВЉАНЕ 

 

 

 

Oпширније...
 
 
Обележавање 77. годишњице Болманске битке

У организацији Удружења антифашистичких бораца и антифашиста Бели Манастир и Општине Јагодњак 19. марта 2022. године, полагањем венаца и цвећа на „Споменик Болманске битке“ и Спомен костурницу у центру Болмана, обележено је 77 година од Болманске битке. Поред бројних удружења антифашистичких бораца и антифашиста из Р. Хрватске, потпредседник САБА РХ Л. Ђокић, председник УАБА- Бели Манастир Н. Опачић, удружења Вуковарско-сремске жупаније (Вуковар, Борово, Трпиња), удружења Осјечко–барањске жупаније (Осијек, Пожега, Слатина, Бели Манастир), венце су положили: конзул ГК РС у Вуковару, Љ. Остојић, делегација Рома са саборским заступником В.Кајтази, делегација  СУБНОР-а АП Војводине и Инђије, Д. Ковачевић, затим Апатина, Сремске Митровице, Растине, делегација СУБНОР-а дистрикта Брчко, ЗВО-а Вуковар и СНВ ОБЖ-е.


Наступна посета генералног конзула Епархији пакрачко-славонској

Генерални конзул Републике Србије у Вуковару, Александар Накић је 03. марта 2022. године примљен у наступну посету од стране Епископа Пакрачко-славонске Епархије г. Јована Ћулибрка и том приликом обишао Епископски двор, Библиотеку и Саборни храм Свете Тројице у Пакрацу. У срдачном разговору упознат је са животом на подручју Жупаније, обновом Епископије и светиња, као и богатством епископске библиотеке.


Наступна посета генералног конзула Пожешко-славонској жупанији

Генерални конзул Републике Србије у Вуковару, Александар Накић, 03. марта 2022. године, у Пакрацу, у просторијама Већа српске националне мањине Пожешко славонске жупаније састао се са замеником жупана Ивановићем Николом, заменицом радоначелника Града Пакраца, М. П. Дамјановић и председником СКД „Просвјета“ - пододбор Пакрац-Липик, Дерен Дарком. Разговарали су о положају српске заједнице, будућој сарадњи кроз рад са младима, њиховим образовањем, спортским активностима и о унапређењу економског вида сарадње. Генерални конзул Српском народном већу је донирао лап-топ и спортску опрему за клубове, чији су чланови и припадници српске националне мањине.


Министарство спољних послова
Дневне вести 
Саопштења 
Фото галерија 


Народна скупштина

Председник Републике Србије

Влада Србије

Министарство спољних послова