| |     latinica | english  
Насловна
Посетите Србију
СИЕПА

 

   
 
Контакт

Радно време
Понедељак - петак: 8:00 – 16:00 часова
Конзуларно одељење (рад са странкама): 09:00 - 13:00 часова

Празници

Адреса
Ивана Гундулића br. 19

ВУКОВАР
ХРВАТСКА

Телефон:  + 38532/ 441-016, 441-183 Локација/Мапа
                + 38532/ 441-184  Конзуларна надлежност
Факс:       + 38532/ 441-015 Почасни конзули
Е-mail: generalni.konzulat@gk-srbije-vukovar.hr  

Веб сајт: http://www.vukovar.mfa.gov.rs

и http://www.gk-srbije-vukovar.hr/

 

 


 
 
 
Генерални конзул Милан Шапић у наступној посети код градоначелника Вуковара Ивана Пенаве

 

Генерални конзул Милан Шапић, у оквиру наступних посета, 21. јуна ове године, обавио је разговор са градоначелником Вуковара Иваном Пенавом. М. Шапић је честитао И. Пенави победу на недавно одржаним локалним изборима и истакао жељу за успостављањем сарадње привредника из Србије и Вуковара. Сусрет је био користан и ефикасан, а резултирао је договором да привредници из Старе Пазове посете Вуковар, како би се испитале могућности успостављања привредне сарадње и израде пројеката у том циљу.


КОМЕМОРАЦИЈА ЗА ЖРТВЕ ФАШИЗМА КОД СПОМЕН ОБЕЛЕЖЈА ДУДИК

У организацији Заједнице антифашистичких бораца и антифашиста Вуковарско-сремске жупаније у Вуковару је 13. маја 2017. године на спомен обележју Дудик одржан комеморативни скуп на којем је 28 делегација из Хрватске, Србије и Републике Српске положило венце испред споменика жртвама овог стратишта.

Овом манифестацијом обележена је 72-годишњица победе над фашизмом и 76. година од почетка масовних ликвидација у којима су припадници усташких јединица на овом месту у периоду од 1941. до 1943. године стрељали 455 лица, већином цивила, од којих 384 из Србије, 71 из Хрватске и 2 лица из Босне и Херцеговине.

Испред Генералног конзулата Републике Србије у Вуковару венац је положио генерални конзул Милан Шапић.


ПОЛАГАЊЕ ВЕНАЦА НА СПОМЕНИКУ У БАТИНИ ПОВОДОМ 72. ГОДИШЊИЦЕ ПОБЕДЕ НАД ФАШИЗМОМ

 

Седамдесет и друга годишњица победе над фашизмом у Другом светском рату обележена је 9. маја 2017. године полагањем венаца на Споменику победе у Батини, који је подигнут у знак сећања на 1.500 погинулих припадника Црвене армије и партизанских јединица страдалих у битки на Батини 1944. године.

Поред удружења антифашиста и изасланика из Републике Хрватске венце су положили амбасадори Руске Федерације и Азербејџана, представник Амбасаде Казахстана и делегација Амбасаде Р. Србије у Р. Хрватској у којој је био и генерални конзул Републике Србије у Вуковару М. Шапић.

Почаст полагањем венаца одали су и представници Барањско-руског друштва пријатељства, представници политичких странака СДП и СДСС, као и српских организација из Белог Манастира, Осијека и Вуковара.


Министарство спољних послова
Дневне вести 
Саопштења 
Фото галерија 


Народна скупштина

Председник Републике Србије

Влада Србије

Министарство спољних послова