| |     latinica | english  
Насловна
Посетите Србију
СИЕПА

 

   
 
Контакт

Радно време
Понедељак - петак: 8:00 – 16:00 часова
Конзуларно одељење (рад са странкама): 09:00 - 13:00 часова

Празници

Адреса
Ивана Гундулића br. 19

ВУКОВАР
ХРВАТСКА

Телефон:  + 38532/ 441-016, 441-183 Локација/Мапа
                + 38532/ 441-184  Конзуларна надлежност
Факс:       + 38532/ 441-015 Почасни конзули
Е-mail: generalni.konzulat@gk-srbije-vukovar.hr  

Веб сајт: http://www.vukovar.mfa.gov.rs

и http://www.gk-srbije-vukovar.hr/

 

 


 
 
 
ОБАВЕШТЕЊЕ О ОДРЖАВАЊУ ИЗБОРА НА БИРАЧКОМ МЕСТУ 44 - ГЕНЕРАЛНИ КОНЗУЛАТ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ У ВУКОВАР

Обавештавамо бираче који су благовремено поднели пријаве за гласање на изборима за председника Републике Србије у неком од дипломатско-конзуларних представништава Републике Србије у Републици Хрватској, да ће се гласање за све бираче са боравком у Републици Хрватској одржати у недељу 2. априла 2017. године, на бирачком месту 44 - Генерални конзулат Републике Србије у Вуковару.

Бирачко место 44 - Генерални конзулат Републике Србије у Вуковару налази се на адреси Вуковар, ул. Ивана Гундулића бр.19 и биће отворено од 07:00 до 20:00 часова.

Молимо да са собом обавезно понесете важећи идентификациони документ Републике Србије (пасош, личну карту или возачку дозволу) који садржи јединствени матични број грађана.

На бирачком месту моћи ће да гласају само они бирачи који су на основу поднетог захтева уписани у Извод из јединственог бирачког списка и који поднесу доказ о идентитету.

Краћем видео запису Републичке изборне комисије са обавештењем грађанима о начину гласања можете приступити преко следећег линка http://www.rik.parlament.gov.rs/

 

 


Обележавање 72-годишњице Болманске битке

 Удружење антифашистичких бораца и антифашиста Бели Манастир и општине Јагодњак организовали су 18. марта 2017. године обележавање 72 - годишњице Болманске битке, која се одиграла од 6. до 22. марта 1945. године између оружаних снага немачког Вермахта и партизанских јединица, потпомогнутих јединицама Црвене армије. У знак сећања на пале борце на подручју Болмана подигнута су два споменика, као и споменици и спомен гробнице у Петловцу и Барањском Петровом Селу.
Венце на споменицима у Болману положили су саборски заступник ромске националне мањине В. Кајтази, жупан осијечко-барањски В. Шишљагић, представници Заједнице антифашистичких бораца и антифашиста Хрватске, Осијечко-барањске жупаније, града Белог Манастира, општине Јагодњак, Заједничког већа општина, СДСС, Покрајинског одбора СУБНОР Нови Сад, СУБНОР Сремске Митровице, Суботице и Апатина и Генералног конзулата Р. Србије у Вуковару.
 


ОБАВЕШТЕЊЕ У ВЕЗИ СА ПРЕДСЕДНИЧКИМ ИЗБОРИМА У РЕПУБЛИЦИ СРБИЈИ


У Републици Србији 2. априла 2017. године одржаће се председнички избори. С тим у вези обавештавају се бирачи који имају боравиште у Републици Хрватској да преко дипломатско-конзуларних представништава Републике Србије у Републици Хрватској најкасније пет дана пре дана закључења јединственог бирачког списка (до 11. марта 2017. године), могу поднети захтев да се у јединствени бирачки списак упише податак да ће на предстојећим изборима за председника Републике гласати у иностранству.
Захтев за упис у јединствени бирачки списак податка о томе да ће бирач гласати у иностранству обавезно мора да садржи следеће податке: име, презиме и име једног родитеља бирача; јединствени матични број бирача; општину, односно град и адресу пребивалишта бирача у земљи, као и податке о општини, односно граду и адреси боравишта у иностранству према којој ће бирач гласати на предстојећим изборима.
Дипломатско-конзуларно представништво Републике Србије коме је поднет захтев за упис у јединствени бирачки списак податка о томе да ће бирач гласати у иностранству доставља захтев надлежној општинској, односно градској управи по месту пребивалишта бирача у земљи.
По доношењу решења да ће бирач на предстојећим изборима гласати према месту боравишта у иностранству и упису тог податка у јединствени бирачки списак, бирач се не уписује у извод из јединственог бирачког списка по месту пребивалишта у земљи, односно уписује се у извод из јединственог бирачког списка према месту боравишта у иностранству.
Указује се да се податак о томе да ће бирач гласати у иностранству може уписати у јединствени бирачки списак само за лице које је већ уписано у јединствени бирачки списак. У случају да лице које има бирачко право није уписано у јединствени бирачки списак за одлучивање по захтеву за упис податка о томе да ће бирач гласати у иностранству, неопходно је претходно спровести поступак уписа у јединствени бирачки списак. Захтев за упис у јединствени бирачки списак, истовремено са захтевом за упис податка да ће бирач гласати у иностранству, подноси се дипломатско-конзуларном представништву Републике Србије које оба захтева доставља надлежној општинској, односно градској управи према последњем пребивалишту подносиоца захтева пре одласка у иностранство, односно последњем пребивалишту једног од његових родитеља.
Такође, обавештавају се бирачи који имају боравиште у иностранству да могу преко дипломатско-конзуларног представништва Републике Србије поднети општинској, односно градској управи по месту њиховог пребивалишта у земљи захтев за давање обавештења о подацима који су о њима уписани у јединствени бирачки списак.
Увид у јединствени бирачки списак може се извршити и електронским путем на званичној интернет страници Министарства државне управе и локалне самоуправе –  www.mduls.gov.rs, уношењем податка о јединственом матичном броју грађана.

Формулари за пријављивање бирача:

 

 


Министарство спољних послова
Дневне вести 
Саопштења 
Фото галерија 


Народна скупштина

Председник Републике Србије

Влада Србије

Министарство спољних послова