| |     ћирилица | english  
Naslovna
.

Usled epidemije izazvane virusom Corona i neophodnih mera predostrožnosti, Generalni konzulat radi u izmenjenom i kontrolisanom režimu prijema stranaka.

Imajući u vidu da su svi termini za podnošenje zahteva  za državljanstvo zaključno sa 31.08.2021.godine popunjeni, iste više nije moguće zakazati telefonskim putem. U pripremi je uvođenje elektronskog zakazivanja  termina za konzularne usluge u cilju efikasnijeg pružanja usluga.

Stranke se primaju svakog radnog dana od 09,00 do 13,00 časova.

Zahteve za izdavanje sprovodnice ,putnog lista,izvoda iz matičnih knjiga R.Srbije i uverenja o životu nije neophodno zakazivati.

Molimo da se pre dolaska na sajtu Generalnog konzulata obavestite o  dokumentaciji koja je neophodna za podnošenje određenog zaheva, kako bi se uštedelo vreme i izbegao ponovni dolazak u Generalni konzulat.

S obzirom na razmere i ozbiljnost pandemije izazvane virusom Covid 19, protokol rada i prijema stranaka će se odvijati uz neophodne izmene.

Ističemo najvažnije:

1.    Svaka stranka je obavezna da sve vreme boravka u Generalnom konzulatu nosi masku na propisan način.

2.    U Generalni konzulat  će moći da uđe samo stranka koja podnosi zahtev, pratioci koji nisu neophodni biće zamoljeni da ostanu ispred ulaza u Generalni konzulat.

3.    U prostorije Generalnog konzulata će moći da uđe samo jedna osoba, izuzetno ukoliko se radi o porodici kada je neophodno njihovo prisustvo.
Potrebno je da se svi pridržavamo preventivnih mera koje su na snazi u Vukovarsko-Srijemskoj županiji, kako bismo sačuvali svoje i zdravlje svojih najbližih.
Zbog toga molimo za razumevanje i strpljenje, a Generalni konzulat  će uložiti maksimalni napor da se svakom zahtevu što je moguće brže i efikasnije izađe u susret.

 


Verzija za štampu
Konzularne usluge
Najčešća pitanja
Instrukcija u vezi uplate takse za izdavanje viza preko sistema "E-viza"
Statusna pitanja i Izdavanje izvoda iz MK i uverenja
.
Spisak advokata u R. Hrvatskoj
Konzularna nadležnost
Putne isprave
URAĐENE biometrijske putne isprave
Ulazak u Srbiju - vize
Carina
Državljanstvo
Overa dokumenata
Vojna obaveza
Druge konzularne usluge
Putovanja građana Srbije u inostranstvo
Cenovnik konzularnih usluga
Formulari
Ценовник конзуларних услуга