| |     latinica | english  
Насловна
.

Услед епидемије изазване вирусом Corona и неопходних мера предострожности, Генерални конзулат ради у измењеном и контролисаном режиму пријема странака.

Имајући у виду да су сви термини за подношење захтева  за држављанство закључно са 31.08.2021.године попуњени, исте више није могуће заказати телефонским путем. У припреми је увођење електронског заказивања  термина за конзуларне услуге у циљу ефикаснијег пружања услуга.

Странке се примају сваког радног дана од 09,00 до 13,00 часова.

Захтеве за издавање спроводнице ,путног листа,извода из матичних књига Р.Србије и уверења о животу није неопходно заказивати.

Молимо да се пре доласка на сајту Генералног конзулата обавестите о  документацији која је неопходна за подношење одређеног захева, како би се уштедело време и избегао поновни долазак у Генерални конзулат.

С обзиром на размере и озбиљност пандемије изазване вирусом Цовид 19, протокол рада и пријема странака ће се одвијати уз неопходне измене.

Истичемо најважније:

1.    Свака странка је обавезна да све време боравка у Генералном конзулату носи маску на прописан начин.

2.    У Генерални конзулат  ће моћи да уђе само странка која подноси захтев, пратиоци који нису неопходни биће замољени да остану испред улаза у Генерални конзулат.

3.    У просторије Генералног конзулата ће моћи да уђе само једна особа, изузетно уколико се ради о породици када је неопходно њихово присуство.

Потребно је да се сви придржавамо превентивних мера које су на снази у Вуковарско-Сријемској жупанији, како бисмо сачували своје и здравље својих најближих.
Због тога молимо за разумевање и стрпљење, а Генерални конзулат  ће уложити максимални напор да се сваком захтеву што је могуће брже и ефикасније изађе у сусрет.


 


Верзија за штампу
Конзуларне услуге
Најчешћа питања
Инструкцијa у вези уплате таксе за издавање виза преко система "Е-виза"
Издавање извода из МК и уверења
.
Списак адвоката у Р. Хрватској
Конзуларна надлежност
Путне исправе
УРАЂЕНЕ биометријске путне исправе
Улазак у Србију - визе
Царина
Држављанство
Статусна питања
Овера докумената
Војна обавеза
Остале конзуларне услуге
Путовања грађана Србије у иностранство
Ценовник конзуларних услуга
Формулари