| |     ћирилица | english  
Naslovna
.

Državljanima Republike Srbije  koji dolaze neposreddno iz R.Srbije, shodno Preporuci veća EU br.2021/1170 od 15.07.2021.godine,   omogućiće se ulazak u Republiku Hrvatsku  bez potrebe dokazivanja posebno opravdanog razloga putovanja,uz prethodno prezentovanje dokaza o vakcinaciji, negativnog nalaza PCR testa ili brzog antigenskog testa - BAT na SARS-CoV-2, pri čemu BAT test mora biti sa Zajedničke liste brzih antigenskih testova koje međusobno priznaju države članice Evropske Unije ili potvrdi o preležanoj bolesti . Prilikom boravka u Republici Hrvatskoj dužni su se pridržavati opštih i posebnih preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Za sve putnike, zbog skraćenja procedure na graničnom prelazu, savjetujemo prethodno ispunjavanje najave putem aplikacije Enter Croatia.

Putnici, koje su do graničnih prelaza Republike Hrvatske bili u tranzitu u drugim državama bez zadržavanja, na graničnom prelazu trebaju dokazati da se nisu zadržavale na područjima tranzita.

Detaljniju informaciju o ulasku u R.Hrvatsku možete pogledati na sajtu mup.hr

Ovde možete naći načelnu informaciju o uslovima ulaska državljana Republike Srbije po zemljama. Imajući u vidu da se zaštitne mere pojedinih zemalja menjaju na dnevnoj bazi, od kojih neke podrazumevaju i ograničenja u pogledu putovanja i ulaska u zemlju, Ministarstvo spoljnih poslova nema odgovornost u pogledu promena koje su pojedine zemlje u međuvremenu uvele. Stoga, za informacije o uslovima putovanja u određenu zemlju savetuje se da se kontaktira diplomatsko-konzularno predstavništvo date zemlje u Beogradu. Lista stranih diplomatsko-konzularnih predstavništava u Beogradu se može naći ovde.


Verzija za štampu
Važne informacije
.
.
Nova platforma RTS