| |     ћирилица | english  
Naslovna
.

 Državljani Srbije mogu da uđu u Hrvatsku ukoliko imaju regulisan boravak uz obavezan zdravstveni nadzor, 14-dnevnu samoizolaciju/karantin. Ova mera se može skratiti na sedam dana ako lice o svom trošku uradi test po ulasku u Hrvatsku i isti bude negativan.
Lica koja putuju zbog turističkih ili drugih privrednih interesa, školovanja,   neodložnih razloga (npr. vlasnici nekretnina u Hrvatskoj) ili drugih ličnih neodložih razloga, mogu ući u Hrvatsku bez obaveze samoizolacije uz posedovanje negativnog testa, ne starijeg od 48 sati.

Za lica u tranzitu nije poterban test ali je neophodan dokaz da je odobren ulazak u sledeću zemlju. Tranzit ne sme biti duži od 12 sati.

Detaljniju informaciju o ulasku u R.Hrvatsku možete pogledati na sajtu mup.hr

Ovde možete naći načelnu informaciju o uslovima ulaska državljana Republike Srbije po zemljama. Imajući u vidu da se zaštitne mere pojedinih zemalja menjaju na dnevnoj bazi, od kojih neke podrazumevaju i ograničenja u pogledu putovanja i ulaska u zemlju, Ministarstvo spoljnih poslova nema odgovornost u pogledu promena koje su pojedine zemlje u međuvremenu uvele. Stoga, za informacije o uslovima putovanja u određenu zemlju savetuje se da se kontaktira diplomatsko-konzularno predstavništvo date zemlje u Beogradu. Lista stranih diplomatsko-konzularnih predstavništava u Beogradu se može naći ovde.


Verzija za štampu
Važne informacije
.
.
Nova platforma RTS