| |     ћирилица | english  
Naslovna
NASTAVAK SPROVOĐENJA IZBORNIH RADNJI

PRIJAVA ZA GLASANJE NA IZBORIMA ZA NARODNE POSLANIKE NARODNE SKUPŠTINE REPUBLIKE SRBIJE

Na redovnim parlamentarnim izborima, koji će se održati 21. juna 2020. godine u Generalnom konzulatu Republike Srbije u Vukovaru,  moći će da glasaju državljani Republike Srbije, koji imaju prijavljeno prebivalište u Republici Srbiji, poseduju identifikacioni dokument izdat od strane nadležnog organa Republike Srbije (pasoš i/ili lična karta) i koji se blagovremeno prijave tj. podnesu zahtev za glasanje u inostranstvu.

Napominjemo da je neophodno da najkasnije do 30. maja 2020. godine podnesete zahtev za glasanje u inostranstvu, bez obzira da li ste na nekim od prethodnih izbora glasali u Generalnom konzulatu Republike Srbije u Vukovaru.

Pre podnošenja zahteva,  OVDE ,  unosom svog jedinstvenog matičnog broja građana (JMBG), možete proverite da li ste uneti u Jedinstveni birački spisak Republike Srbije.

1. Ukoliko se već nalazite u Jedinstvenom biračkom spisku, podnosite zahtev za upis u birački spisak podatka da će birač glasati u inostranstvu,koji zajedno sa kopijom Vašeg važećeg pasoša ili važeće lične karte Republike Srbije, dostavljate Generalnom konzulatu Republike Srbije u Vukovaru.

2. Ukoliko se ne nalazite u Jedinstvenom biračkom spisku, neophodno je da, uz popunjeni obrazac zahteva za upis u birački spisak podatka da će birač glasati u inostranstvu i kopije Vašeg važećeg pasoša ili važeće lične Republike Srbije, dostavite i popunjen obrazac zahteva za upis u jedinstveni birački spisak Republike Srbije.

Zahteve  možete  podneti na sledeći način:

  • na e-mail: vukovargk@gmail.com (skeniran zahtev i dokumenta potrebno je dostaviliti u jednom fajlu) ,
  • poštom na adresu: Ivana Gundulića 19, 32000 Vukovar.
     

Obaveštenje Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave možete pogledati OVDE

 


Verzija za štampu
Važne informacije
KONKURSI