| |     ћирилица | english  
Naslovna
Posetite Srbiju
SIEPA

 

   
 
Kontakt

Radno vreme
Ponedeljak - petak: 8:00 – 16:00 časova
Konzularno odeljenje (rad sa strankama): 09:00 - 13:00 časova

Praznici

Adresa
Ivana Gundulića br.19

VUKOVAR
HRVATSKA

Telefon: + 38532/ 441-016, 441-183 Lokacija/Mapa
             + 38532/ 441-184 Konzularna nadležnost
Faks:     + 38532/ 441-015 Počasni konzuli
Е-mail: generalni.konzulat@gk-srbije-vukovar.hr  

Veb sajt: http://www.vukovar.mfa.gov.rs

i http://www.gk-srbije-vukovar.hr/

 

 


 
 
 
Generalni konzul Milan Šapić u nastupnoj poseti kod gradonačelnika Vukovara Ivana Penave

 

Generalni konzul Milan Šapić, u okviru nastupnih poseta, 21. juna ove godine obavio je razgovor sa gradonačelnikom Vukovara Ivanom Penavom. M. Šapić je čestitao Penavi pobedu na nedavno održanim lokalnim izborima i istakao želju za uspostavljanjem saradnje privrednika iz Srbije i Vukovara. Susret je bio koristan i efikasan, a rezultirao je dogovorom da privrednici iz Stare Pazove posete Vukovar, kako bi se ispitale mogućnosti uspostavljanja privredne saradnje i izrade projekata u tom cilju.


KOMEMORACIJA ZA ŽRTVE FAŠIZMA KOD SPOMEN OBELEŽJA DUDIK

 

U organizaciji Zajednice antifašističkih boraca i antifašista Vukovarsko-sremske županije u Vukovaru je 13. maja 2017. godine na spomen obeležju Dudik održan komemorativni skup na kojem je 28 delegacija iz Hrvatske, Srbije i Republike Srpske položilo vence ispred spomenika žrtvama ovog stratišta.

Ovom manifestacijom obeležena je 72-godišnjica pobede nad fašizmom i 76. godina od početka masovnih likvidacija u kojima su pripadnici ustaških jedinica na ovom mestu u periodu od 1941. do 1943. godine streljali 455 lica, većinom civila, od kojih 384 iz Srbije, 71 iz Hrvatske i 2 lica iz Bosne i Hercegovine.

Ispred Generalnog konzulata Republike Srbije u Vukovaru venac je položio generalni konzul Milan Šapić.


POLAGANJE VENACA NA SPOMENIKU U BATINI POVODOM 72. GODIŠNJICE POBEDE NAD FAŠIZMOM

 

Sedamdeset i druga godišnjica pobede nad fašizmom u Drugom svetskom ratu obeležena je 9. maja 2017. godine polaganjem venaca na Spomeniku pobede u Batini, koji je podignut u znak sećanja na 1.500 poginulih pripadnika Crvene armije i partizanskih jedinica stradalih u bitki na Batini 1944. godine.

Pored udruženja antifašista i izaslanika iz Republike Hrvatske vence su položili ambasadori Ruske Federacije i Azerbejdžana, predstavnik Ambasade Kazahstana i delegacija Ambasade R. Srbije u R. Hrvatskoj u kojoj je bio i generalni konzul Republike Srbije u Vukovaru M. Šapić.

Počast polaganjem venaca odali su i predstavnici Baranjsko-ruskog društva prijateljstva, predstavnici političkih stranaka SDP i SDSS, kao i srpskih organizacija iz Belog Manastira, Osijeka i Vukovara.


Ministarstvo spoljnih poslova
Dnevne vesti 
Saopštenja 
Foto galerija 


Narodna skupština

Predsednik Republike Srbije

Vlada Srbije

Ministarstvo spoljnih poslova