| |     ћирилица | english  
Naslovna
Posetite Srbiju
SIEPA

 

   
 
Kontakt

Radno vreme
Ponedeljak - petak: 8:00 – 16:00 časova
Konzularno odeljenje (rad sa strankama): 09:00 - 13:00 časova

Praznici

Adresa
Ivana Gundulića br.19

VUKOVAR
HRVATSKA

Telefon: + 38532/ 441-016, 441-183 Lokacija/Mapa
             + 38532/ 441-184 Konzularna nadležnost
Faks:     + 38532/ 441-015 Počasni konzuli
Е-mail: generalni.konzulat@gk-srbije-vukovar.hr  

Veb sajt: http://www.vukovar.mfa.gov.rs

i http://www.gk-srbije-vukovar.hr/

 

 


 
 
 
Obeležena 72-godišnjica proboja Sremskog fronta i oslobođenja Vukovara

U organizaciji Zajednice udruženja antifašističkih boraca i antifašista Vukovarsko-sremske županije i grada Vukovara 12. aprila 2017. godine održan je program obeležavanja 72-godišnjice proboja Sremskog fronta i oslobođenja Vukovara u Drugom svetskom ratu, koji je počeo polaganjem venaca ispred Spomen kosturnice palih boraca 5. vojvođanske udarne brigade i boraca Crvene armije koja se nalazi na Trgu žrtava fašizma u Vukovaru. Vence su položila udruženja antifašista iz Hrvatske, Srbije i BiH (među kojima je bilo preživelih učesnika NOB) predstavnici Vukovarsko-sremske županije, Srpskog narodnog veća, grada Iloka, SDSS, kao i predstavnici Ambasade Ruske Federacije u Zagrebu i Generalnog konzulata Republike Srbije u Vukovaru.


ODRŽANI IZBORI NA BIRAČKOM MESTU 44 – GENERALNI KONZULAT R. SRBIJE VUKOVAR

Izbori za predsednika Republike Srbije za birače koji borave u Republici Hrvatskoj održani su 2. aprila 2017. godine na biračkom mestu 44 – Generalni konzulat Republike Srbije u Vukovaru. Od 150 birača upisanih u birački spisak na izbore je izašlo 96 birača, odnosno 64%.
Birači su birali između 11 predsedničkih kandidata. Najviše glasova – 74% osvojio je Aleksandar Vučić, zatim sledi Vojislav Šešelj sa 9,4%, Vuk Jeremić sa 7,3%, Luka Maksimović sa 4,2%, Saša Janković sa 3% i Milan Stamatović sa 1% osvojenih glasova. Ostali predsednički kandidati nisu dobili ni jedan glas.


Poseta I. Kostića predsednika Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Narodne skupštine R. Srbije Vukovaru

Ivan Kostić, predsednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Narodne skupštine Republike Srbije 29. marta o.g. posetio je Generalni konzulat Republike Srbije u Vukovaru, u okviru posete Zajedničkom veću opština i Srpskom kulturnom centru.
Prilikom posete I. Kostić se upoznao sa položajem Srba na ovom području, a u večernjim satima učestvovao je u promociji zbirke pesama B. Gvozdenovića, pesnika poreklom iz Vukovara koja je održana u Srpskom kulturnom centru u Vukovaru.


Ministarstvo spoljnih poslova
Dnevne vesti 
Saopštenja 
Foto galerija 


Narodna skupština

Predsednik Republike Srbije

Vlada Srbije

Ministarstvo spoljnih poslova