| |     latinica | english  
Насловна
.

Држављани Србије који у Хрватску путују из туристичких разлога и имају потврду о уплаћеном смештају у хотелу, кампу, код приватног изнајмљивача или у другом облику туристичког смештаја, или који су власници некретнина у Хрватској, као и особама које путују у Хрватску због неодложних личних/породичних разлога, пословних обавеза омогућиће се задржавање дуже од 12 часова уколико:
Приложе потврду о негативном ПЦР тесту или брзом антигенском тесту, не старијем од 48 сати;
Приложе потврду о вакцинацији за особе које су пре више од 14 дана примиле другу дозу вакцине;
Приложе потврду о негативном ПЦР тесту или брзом антигенском тесту којим се потврђује да се особа опоравила од вируса SARS-CoV-2 у последњих 180 дана;
Уз одређивање самоизолације у трајању до 10 дана, а уз могућност краћег трајања уколико се уради ПЦР тест или брзи антигенски тест.
За лица у транзиту није потребан тест, али је неопходан доказ да је одобрен улазак у следећу земљу. Транзит не сме бити дужи од 12 сати.
Деца млађа од седам година којa путују у пратњи родитеља/старатеља изузета су од обавезе представљања негативног резултата ПЦР теста и самоизолације уколико родитељи/старатељи поседују негативан ПЦР тест или брзи антигентски тест, односно потврду о вакцинацији или преболелој болести COVID-19.
Држављани земаља ЕУ и Шенгена могу улазити у Хрватску уз одређена ограничења.

Детаљнију информацију о уласку у Р.Хрватску можете погледати на сајту mup.hr

Овде можете наћи начелну информацију о условима уласка држављана Републике Србије по земљама. Имајући у виду да се заштитне мере појединих земаља мењају на дневној бази, од којих неке подразумевају и ограничења у погледу путовања и уласка у земљу, Министарство спољних послова нема одговорност у погледу промена које су поједине земље у међувремену увеле. Стога, за информације о условима путовања у одређену земљу саветује се да се контактира дипломатско-конзуларно представништво дате земље у Београду. Листа страних дипломатско-конзуларних представништава у Београду се може наћи овде.


Верзија за штампу
Важне информације
.
.
Нова платформа РТС