| |     latinica | english  
Насловна
.

Држављани Србије могу да уђу у Хрватску уколико имају регулисан боравак уз обавезан здравствени надзор, 14-дневну самоизолацију/карантин. Ова мера се може скратити на седам дана ако лице о свом трошку уради тест по уласку у Хрватску и исти буде негативан.
Лица која путују због туристичких или других привредних интереса, школовања,   неодложних разлога (нпр. власници некретнина у Хрватској) или других личних неодложих разлога, могу ући у Хрватску без обавезе самоизолације уз поседовање негативног теста, не старијег од 48 сати.

За лица у транзиту није потербан тест али је неопходан доказ да је одобрен улазак у следећу земљу. Транзит не сме бити дужи од 12 сати.

Детаљнију информацију о уласку у Р.Хрватску можете погледати на сајту mup.hr

Овде можете наћи начелну информацију о условима уласка држављана Републике Србије по земљама. Имајући у виду да се заштитне мере појединих земаља мењају на дневној бази, од којих неке подразумевају и ограничења у погледу путовања и уласка у земљу, Министарство спољних послова нема одговорност у погледу промена које су поједине земље у међувремену увеле. Стога, за информације о условима путовања у одређену земљу саветује се да се контактира дипломатско-конзуларно представништво дате земље у Београду. Листа страних дипломатско-конзуларних представништава у Београду се може наћи овде.


Верзија за штампу
Важне информације
.
.
Нова платформа РТС