| |     latinica | english  
Насловна
.

ПРИЈАВА ЗА ГЛАСАЊЕ НА ИЗБОРИМА ЗА НАРОДНЕ ПОСЛАНИКЕ НАРОДНЕ СКУПШТИНЕ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ


На редовним парламентарним изборима, који ће се одржати 21. јуна 2020. године у Генералном конзулату Републике Србије у Вуковару,  моћи ће да гласају држављани Републике Србије, који имају пријављено пребивалиште у Републици Србији, поседују идентификациони документ издат од стране надлежног органа Републике Србије (пасош и/или лична карта) и који се благовремено пријаве тј. поднесу захтев за гласање у иностранству.

Напомињемо да је неопходно да најкасније до 30. маја 2020. године поднесете захтев за гласање у иностранству, без обзира да ли сте на неким од претходних избора гласали у Генералном конзулату Републике Србије у Вуковару.

Пре подношења захтева,  ОВДЕ ,  уносом свог јединственог матичног броја грађана (ЈМБГ), можете проверите да ли сте унети у Јединствени бирачки списак Републике Србије.

1. Уколико се већ налазите у Јединственом бирачком списку, подносите захтев за упис у бирачки списак податка да ће бирач гласати у иностранству,који заједно са копијом Вашег важећег пасоша или важеће личне карте Републике Србије, достављате Генералном конзулату Републике Србије у Вуковару.

2. Уколико се не налазите у Јединственом бирачком списку, неопходно је да, уз попуњени образац захтева за упис у бирачки списак податка да ће бирач гласати у иностранству и копије Вашег важећег пасоша или важеће личне Републике Србије, доставите и попуњен образац захтева за упис у јединствени бирачки списак Републике Србије.

Захтеве  можете  поднети на следећи начин:

  • на е-маил: vukovargk@gmail.com (скениран захтев и документа потребно је доставилити у једном фајлу) ,  
  • поштом на адресу: Ивана Гундулића 19, 32000 Вуковар.

 

Обавештење Министарства државне управе и локалне самоуправе можете погледати ОВДЕ


Верзија за штампу
Важне информације
КОНКУРСИ